A kamraszekrény zseniális megoldás, ha szeretsz sütni-főzni, ezért sok alapanyagot és hozzávalót tárolsz otthon, de nincs kamrád. A kamraszekrénybe tökéletesen be tudod tárazni a lisztet, cukrot, olajat, konzervet, lekvárt, sütési kelléket és ritkábban használt konyhai gépet.
Ha azt gondolod, hogy a kamraszekrény olyan, mint a többi konyhaszekrény, a különbség csak annyi, hogy mást tárolsz benne, tévedsz, vagy inkább csak nem vagy tisztában a szekrény valódi potenciáljával.
A kamraszekrény, amit szeretnénk bemutatni, méreteit tekintve átlagos, az elrendezése azonban több mint inspiráló. Alkotói a négytagú KitchenLab Interiors, akik közül hárman nők, ami rögtön megmagyarázza, honnan érkezett ez a jól átgondolt, szinte minden kérdésre választ adó design.
A ruhásszekrény méretű kétajtós konyhaszekrényt nézve azonnal feltűnik, hogy nem hagyományos polcok, hanem a fiók és a polc közötti, a gardróbokból ismert „félszerzetek” töltik ki a legnagyobb részét. Így pofonegyszerű nem csak bármit eltenni, hanem megkeresni és elővenni is: csak kihúzzuk a megfelelő fiókot, és máris belátunk a legbelső zugába is, és nagyobb kipakolás nélkül, egy mozdulattal kivehetjük a legbelül lévő mákdarálót is. A polcok szélén lévő perem praktikus, mert megakadályozza, hogy a dolgok leessenek a földre.
A szekrény felső részében kialakított, szintén szokatlan kialakítású, sok keskeny részből álló egység tökéletes tepsik, sütőformák, nagy és lapos eszközök, papírzacskók tárolására. Ennek magasságát praktikus a konyha urának/úrnőjének magasságához igazítani.
Ötletes megoldás a szekrényajtó belső felére szerelt polcsor is. A kisebb méretű, de nehezebb konzerveknek, dobozos italoknak nem nagyon tudunk jobb tárolási módot elképzelni: átláthatók és könnyen hozzáférhetők a szintén alacsony peremmel ellátott polcokon.
Ahhoz, hogy ilyen mennyiségű élelmiszert elbírjon, a kamraszekrénynek és az ajtóknak is erősebbnek kell lenniük a megszokottnál, de egy profi kivitelező számára ez biztosan nem fog problémát jelenteni.
Fotó: www.houzz.com
Kommentare